Řetězový dopravník pro pájecí linku
top of page

Řetězový dopravník pro pájecí linku

Jednou z mnoha oblastí, kterou se zabýváme je manipulace a transport. V tomto příspěvku Vám představíme naši poslední realizaci z této oblasti. Jedná se o miniaturní oběžný řetězový dopravník sloužící ke kontinuální dopravě dílů mezi pracovišti. Při návrhu byl kladen důraz především na bezpečnost, přesnost, ergonomii a komfort obsluhy.

Dopravník je umístěn na svařovaném rámu. Pohon zajišťuje elektromotor s frekvenčním měničem umožňujícím plynulou regulaci rychlosti prakticky od 0 do 1,2 m/min. O redukci otáček se stará šneková převodovka s předřazenou čelní převodovkou a následně pak ještě řetězový převod. Řetězová kola jsou precizně uložena obráběných boxech. Na unašečích hlavního řetězu jsou umístěny magnetické závěsy zaručující jednoduché a zároveň přesné usazení dílu.

Na rozdíl od běžných transportních aplikací zde byl kladen mimořádný důraz na přesnost pohybu dopravovaných dílů, takže dopravník má v prostoru všech pracovních stanic řetěz veden. Přesnost usazení dílu a jeho pohybu je kritická zejména na pracovišti, kde probíhá strojní pájení na vlně. Proto je v oblasti této stanice dopravník osazen další vedením, které eliminuje zbytkový nežádoucí pohyb závěsů. Zároveň jsou zde umístěna čidla, detekující obsazenost závěsů. Prázdné závěsy projedou, zatímco obsazené závěsy spustí vlnu a zastaví na požadovanou dobu.

Celý proces je řízen pomocí PLC, kde lze v uživatelsky přívětivém rozhraní nastavovat všechny provozní parametry.

92 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page