Tester LED kabelů
top of page

Tester kabelů, aneb umíme nejen průmyslovou automatizaci


Dnes bychom Vám rádi představili zkušební zařízení na testování kabelů. Toto zařízení vybočuje z našich standardních řešení z oblasti průmyslové automatizace svým přesahem do elektrotechniky. V podstatě se jedná o kontrolní a měřící elektrotechnické zařízení. Zařízení měří napětí, proud protékající kabelem a vyhodnocuje barevnost LED. Rozsahy veškerých parametrů jsou plně nastavitelné a konfigurovatelné pro různé varianty kabelů. Na základě vyhodnocení parametrů jsou OK kusy označeny studeným hrotem. Pro zabránění náhodného zamíchání NOK kusů mezi OK kusy jsou NOK kusy nekompromisně znehodnoceny přestřižením.



Jádrem zařízení je na míru navržený plošný spoj osazeným mikroprocesorem. Zařízení je ovládané přes dotykový display. Mechanická část je poháněna pneumatikou FESTO. Obsluha zařízení je vice úrovňová, umožňující delegaci přístupu jednotlivým skupinám pracovníků (operátor, mistr, seřizovač/technolog)

Zařízení se v praxi osvědčilo, umožnilo eliminovat i dříve obtížně detekovatelné NOK kusy a posloužilo jako pilotní projekt pro vzájemnou spolupráci. V současné době pracujeme na další generaci, která bude zejména v univerzálnosti ještě o krok dále.


63 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page