Tepelná zkušební stanice
top of page

Tepelná zkušební stanice

Další z řady našich netradičních průmyslových aplikací je tepelná zkušební stanice, která slouží k testování vlastností plastových dílů dle specifických potřeb našeho zákazníka. Stanice umožňuje podrobit definovanou plochu plastového dílu tepelnému namáhání stanovenou teplotou (více než 250 °C) po přesně definovaný čas.

K nastavení teploty a času slouží digitální regulátory, celý proces testování je řízený pomocí PLC. O průběhu testu a stavu stanice je obsluha průběžně informována jak vizuálně, tak i akusticky.

Požadované teploty a přesnosti (±5°C) je dosahováno pomocí výkonných topných spirál a přesných průmyslových teplotních čidel. Testovací desky jsou opatřeny odolným povlakem na bázi teflonu a v případě potřeby je lze snadno vyměnit, což umožňuje uzpůsobení stanice pro tvarově jiné díly bez postojů.

Vzhledem k vysoké pracovní teplotě a požadavku na minimální půdorys, spolu s ergonomikou ovládání bylo nutné řešit izolaci pracovního prostoru od zbylých částí stanice, tak aby nedocházelo k přehřívání a zároveň byla stanice bezpečná. Výsledkem je kompaktní zařízení s přísně účelovým designem.

47 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page